Акциите на китайския строителен предприемач  Evergrande Group продължават стремглавото си

...
Акциите на китайския строителен предприемач  Evergrande Group продължават стремглавото си
Коментари Харесай

Сривът на акциите на Evergrande продължава. S&P смята, че фалитът е вероятен

Акциите на китайския строителен бизнесмен  Evergrande Group не престават стремглавото си придвижване надолу, подклаждайки опасенията за последствия на по-широкия пазар, откакто S&P Global Ratings съобщи, че компанията е на ръба на банкрута, съобщи Си Ен Би Си.

Цената на книжата на задлъжнелия заможен колос се намалиха със 7%, приключиха сесията в понеделник при най-ниското си равнище от десетилетие. От края на месец май компанията е изгубила 75% от цената си, сочат калкулации на Блумбърг.

„ Смятаме, че Пекин ще се намеси единствено в случай че има по-широк риск за банкрут и други строителни компании, както и систематични опасности за стопанската система “, се споделя в отчета на S&P от 20 септември. „ Самостоятелният банкрут на Evergrande евентуално няма да докара до сходен сюжети “, прибавят от интернационалната рейтингова организация.

Въпреки това проблемите на Evergrande може да се отразят на инвеститорското доверие в имотния бранш в Китай и да доведат до по-широко утежняване на кредитния рейтинг на пазарите.

Главният изпълнителен шеф на Evergrande Хуей Ка Ян е споделил на чиновниците на компанията, че има вяра, че скоро тя ще преодолее този тежък интервал, оповестиха от Securities Times, цитирайки вътрешна преписка в компанията. Говорител на компанията удостовери достоверността на известието.

Сагата с Evergrande идва в миг, в който ликвидността е ниска поради национални празници в Китай и други страни в Азия. Властите в Пекин предизвестиха огромните кредитори да не чакат заплащания на лихви по банкови заеми през тази седмица.

От Citigroup считат, че Пекин ще предприеме дейности, с цел да се увери, че рецесията с Evergrande в повтаряне на колапса на Lehman Brothers в Съединени американски щати, въпреки че някои банки може да се трансфорат в жертви на банкрута.

„ Макар да считаме, че държавното управление не желае да бъде забелязано като избавител на Evergrande, ние чакаме то да извърши преструктуриране на дълга на компанията с цел да понижи систематичния риск и да удържи икономическите разтърсвания “, разясняват от Oxford Economics.

„ финансовите условия в по-широкия заможен бранш ще останат напрегнати за известно време, като последствия ще има и за финансовия бранш “, прибавят специалистите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР